trainingen

Training

De Vrouwelijke Professional in Balans

Op adem komen in een (werkzaam) vol leven

Je bent een werkende vrouw en goed opgeleid. Je leeft in een wereld met een veelheid aan opties, kansen en scenario’s waarbij je het maximale uit jouw werk en leven wilt halen. Mogelijkheden te over en het liefst wil je alles op een hoog niveau doen. Omdat je ondertussen in balans wilt blijven, vergen al je opties steeds eigen antwoorden en keuzes. Hoe creëer je die balans tussen je eigen wensen en behoeften en de verplichtingen en verwachtingen van anderen? Een kwestie van kiezen en/of delen?
 

Balanceren

Als vrouwelijke professional heb je nagenoeg altijd een hoog tempo. ‘Balans hebben en houden’ staat beslist op je agenda, maar komt in de dagelijkse hectiek en je volle werkzame leven niet zelden neer op een gevecht. Op je beste best doen om aan alles en iedereen toe te komen zonder gejaagd te raken. Het is eigenlijk eerder een kwestie van hard werken om niet in een permanente onrust terecht te komen. In deze inspirerende, op in- en ontspanning gerichte training maak je gedurende twee aaneengesloten dagen, bewust ruimte voor je eigen behoeften en voor het vestigen, verstevigen en/of bijsturen van een innerlijke koers die je persoonlijke balans ondersteunt.
 

Concrete handvatten

In deze training werp je eerst een blik op jezelf en vervolgens op jezelf als professional. Door inzicht te krijgen in je bewuste en onbewuste denk- en gedragspatronen en de achterliggende motivatie, ontdek je in hoeverre je focus ligt op je eigen wensen en behoeften, dan wel op die van de buitenwereld. Alle aspecten van het functioneren komen aan bod, we werken aan fysieke, emotionele en mentale bewustwording:
  • Hoe kan ik communiceren vanuit balans ipv vanuit des-balans in mijn werk en leven
  • Ontdekken van innerlijke motivatie en balans ter verbetering van je werkzame leven
  • Je balans opmaken tussen willen en moeten
  • Inzicht in stress(patronen), deze tijdig leren (h)erkennen om effectiever te kunnen functioneren in je werk en leven
  • Hoe reflecteer ik op verschillende levensgebieden en breng ik dit in balans met mijn werkzame leven?
  • Bewuster en met meer ontspanning kunnen werken ter verbetering van de werksfeer en werkprestaties en om de kans op uitval in de toekomst te voorkomen of te verminderen
  • Formuleren van wensen op korte en langere termijn om hiermee je huidige en/of toekomstige werk te plannen en te behouden
  • Regie nemen: welke stappen wil je in welk levensgebied gaan zetten?
  • Samenstelling concreet stappenplan ter verbetering van zelfstandigheid in je werk en ter verbreding van je vakkennis en vaardigheden in je werk en leven.
  • Hoe wil je op adem blijven in werk en privé?

Vanuit deze regie en persoonlijke koers kun je je visie en verantwoordelijkheden gaan delen met en verbinden aan anderen. Daartoe wordt aandacht besteed aan onderlinge communicatie, samenwerking en del(eger)en van verantwoordelijkheden in werk en je leven.

Doelgroep

Vrouwelijke professionals die via reflectie, bewust(er) willen kiezen en regie nemen over leven en werk.

Werkwijze: intakegesprek, gevolgd door 2 opeenvolgende dagen (inclusief overnachting)

De training wordt voorafgegaan door een uitgebreide intake met één van de twee vrouwelijke Levenskracht Coaches en tevens trainer van het programma. We bespreken je persoonlijke ontwikkelingsvraag, de achtergronden hiervan en je motivatie voor deelname. Tijdens de intake maak je het LSI persoonlijkheidsprofiel van Human Synergetics ® op. Dit profiel geeft direct al inzicht in je functioneren, je denk- en gedragspatronen en overleefstijlen in je werk en leven.

Vervolgens zijn er twee aaneengesloten trainingsdagen in een kleine groep van maximaal 12 deelnemers. Behalve het verder uitdiepen van het LSI worden, op een ervaringsgerichte manier, de eigen patronen nader belicht en gezonde mogelijkheden geschetst.

Circa 2 à 3 weken na de training volgt er een evaluatiegesprek waarin we jouw vorderingen uitvoerig bespreken. Tevens verkennen we samen eventuele opvolg- en verdiepingsmogelijkheden.

 

Oefeningen en muziek

Listen_on_spotify

Data

Voor de data zie de agenda.

Locatie

De training vindt plaats op het prachtige landgoed van de Drakenburg.

Kosten

Op aanvraag. We maken een onderscheid tussen tarieven voor organisatie en particulieren.
Het overgrote deel van onze trajecten wordt door werkgevers vergoed.

Contact/inschrijving

Wilt u meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op: 06-52 044 211 of info@doorsprong.nl

Brochure

Download hier de brochure voor aanvullende informatie.