trainingen

Training

Individuele Stresspreventie en Vitaliteit (online)

Hoe blijf ik ontspannen en vitaal aan het werk in crisis/coronatijden

Een zekere mate van (in)spanning tijdens het werk is nodig om optimaal te presteren en grenzen te verleggen. Wanneer de spanning echter te veel wordt, gaat dit ten koste van effectiviteit, besluitvaardigheid, productiviteit en vooral werkplezier. Er ontstaat een gebrek aan energie, niets lijkt meer leuk, alles wordt ‘moeten’. Juist nu, in deze crisis/coronatijden, met de vele -soms plotse- veranderingen en een onzekere toekomst in het verschiet, speelt bij ieder van ons de vraag hoe we onze aandacht, welzijn en vitaliteit kunnen behouden. Samen met je persoonlijke Vitaliteitstrainer onderzoek je deze vraag, verken en ontdek je in deze training handvaten en oplossingen die passen bij jouw persoonlijke leefomstandigheden en (werk) omgeving.

Stress in mentaal, emotioneel en fysiek opzicht

In de training Stresspreventie en vitaliteit op het werk benaderen we stress vanuit verschillende invalshoeken: mentaal, emotioneel en fysiek. Hierdoor leer je je eigen stresspatronen herkennen en ontdekken hoe het anders kan. Meer ontspannen en met aandacht werken draagt daarom sterk bij aan het verbeteren van je functioneren in je werk. Het maakt je effectiever in het gebruik van kennis en vaardigheden, besluitvaardiger en verhoogt je productiviteit en motivatie.
 

Concrete handvatten

In de training geven we inzicht in wat stress in essentie is, hoe je het kan herkennen en vooral voorkomen. De training is concreet, informeel, brengt je met beide benen stevig op de grond en we maken een einde aan een aantal hardnekkige mythes. Daarnaast reiken we je een breed arsenaal van technieken en vaardigheden aan om stress te herkennen, reduceren en voorkomen:
 
Hoe ontwikkel ik een dieper inzicht in stress en stresspatronen en her- erken ik vooral tijdig stress en stresspatronen om beter, helderder en effectiever te kunnen functioneren op mijn werk.
Hoe behoud ik voldoende aandacht voor mezelf / mijn welbevinden tijdens het thuiswerken?
Welke praktische tools staan tot mijn beschikking om mijn ontspanning en vitaliteit op peil te houden in crisistijd?
Hoe blijf ik opgewekt en bewust in tijden van crisis?
Waar vind ik mijn ontspanning in crisistijd en hoe 
waarborg ik deze?
Hoe waarborg ik mijn vitaliteit en flexibiliteit?
Hoe stabiliseer of vergroot ik mijn zelfvertrouwen in crisistijd?
Hoe onderhoud ik mijn persoonlijke relaties met mijn 
collega’s tijdens langdurig thuiszijn?
Hoe houd ik bij langdurig thuiswerken de balans tussen werk en privé?
Wat zijn mijn valkuilen hierbij?

Trainingsopzet

De training wordt voorafgegaan door een uitgebreid intakegesprek (ca.1 uur) waarin je ook het LSI persoonlijkheidsprofiel opmaakt. Dit profiel geeft al direct inzicht in het eigen functioneren, je denk- en gedragspatronen en overleefstijlen en het laat je zien welke nieuwe, zelfbewuste mogelijkheden je hebt om je ontspanning en vitaliteit te vergroten. Ook bespreken we de achtergrond en motivatie van je deelname.
 
Daarna zijn er 4 onlinelessen van 60 minuten vanuit onze onlinestudio, waaronder een ervaring in de buitenlucht (op afstand begeleid door je trainer).
 
De coaches/trainers van dOorsprong zijn ervaren en gekwalificeerde senior professionals die in een sfeer van betrokkenheid, respect en vertrouwen, ieder op hun eigen wijze invulling geven aan het gesprek. Het interval van de gesprekken wordt in gezamenlijk overleg en naar behoefte bepaald.
 
 
**Inbegrepen en exclusief bij deze training** 
Je ontvangt voor aanvang van de training een ‘ontspannings en vitaliseringspakket’ met elementen die per sessie het ervaren en ontspanning, versterken.
 
Kortom, een concrete en persoonlijke training vol interactie en beleving, ter afwisseling van veel louter mentaal-gericht, digitaal thuiswerken.
 

Oefeningen en muziek

Listen_on_spotify

Locatie
Online.
 

Kosten

Op aanvraag. We maken een onderscheid tussen tarieven voor organisaties en particulieren.
Het overgrote deel van onze trajecten wordt door werkgevers vergoed.

Contact/inschrijving

Wilt u meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op: 06-52 044 211 of info@doorsprong.nl

Brochure

Download hier de brochure voor aanvullende informatie.