trainingen

Training

Mindfulness en meer…

Aandachtig en bewust werken en leven

Mindfulness is met aandacht en ontspanning in het leven staan. Het leven is veelal een continue stroom van gedachten en gebeurtenissen vanaf het moment van opstaan tot het einde van de dag. We functioneren daarbij meer op de ‘automatische piloot’ dan dat we bewuste keuzes maken. Daardoor raken we het contact met onszelf kwijt en zijn we niet echt aanwezig waar we werkelijk zijn, in het Nu.

Naar aandacht in het Nu

In deze vooral lichaamsgerichte training reiken we u verschillende technieken aan om bewuster stil te staan bij uzelf. Zo komt er ruimte voor ontspanning, reflectie en nieuwe inspiratie. U leert onbewuste, automatische patronen herkennen en terug te keren naar het moment van Nu, met volle aandacht. Het lichaam en de zintuigen spelen hierin een belangrijke rol. In contact hiermee ontstaat er meer ontspanning en kunnen herstel-, leer- en voedingsprocessen plaatsvinden die zonder ontspanning niet mogelijk zijn.

Concrete handvatten

U leert eenvoudige lichamelijke oefeningen, meditatie-, ademhalings- en ontspanningstechnieken. Zo wordt het contact met het lichaam hersteld, het denken vertraagd en ruimte gemaakt voor rust en reflectie. Via het Levensstijlen Inventarisatie Profiel krijgt u inzicht in de levensstijlen die u verhinderen om vol in het leven te staan. De training is concreet, informeel en brengt u met beide benen stevig op de grond.

Werkwijze

De training wordt voorafgegaan door een uitgebreide intake met een van de Levenskracht Coaches en tevens trainer van het programma. We bespreken uw persoonlijke ontwikkelingsvraag, de achtergronden hiervan en uw motivatie voor deelname. Tijdens de intake maakt u het LSI persoonlijkheidsprofiel van Human Synergetics® op. Dit profiel geeft direct al inzicht in uw functioneren, uw denk- en gedragspatronen en overleefstijlen.

Vervolgens zijn er twee afzonderlijke trainingsdagen in een kleine groep van 10 à 12 deelnemers. Behalve het verder uitdiepen van het LSI worden, op een ervaringsgerichte manier, de eigen patronen nader belicht en gezonde mogelijkheden geschetst. (sport, spel, yoga, aandachtsoefeningen, de bodyscan,(stoel) massages, ademhalingsoefeningen en veel eenvoudige ervaringsgerichte oefeningen gericht op het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn). De opzet van afzonderlijke trainingsdagen geeft de mogelijkheid om in de tussenliggende periode te experimenteren met nieuwe ervaringen en van de Levenskracht Coaches een terugkoppeling te krijgen. U ontvangt een CD met thuisoefeningen, zodat de ontspanningsoefeningen in de thuis- en werksituatie zelfstandig kan worden voortgezet en geïntegreerd.

 

 

DOWNLOAD CD
 

Data

• 29 augustus + 05 september 2019
• 28 november + 12 december 2019
• 09 januari + 30 januari 2020
• 02 april + 16 april 2020
• 28 mei + 04 juni  2020
• 27 augustus + 10 september 2020
• 03 december + 17 december 2020

Kosten

Op aanvraag. We maken een onderscheid tussen tarieven voor organisaties en particulieren.
Het overgrote deel van onze trajecten wordt door werkgevers vergoed.

Contact/inschrijving

Wilt u meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op: 06-52 044 211 of info@doorsprong.nl