trainingen

Training

Mindfulness en meer…

Aandachtig, effectief en bewust werken

Mindfulness gaat over met aandacht werken en leven. Het leven, en vooral je werk, is veelal een continue stroom van gedachten en gebeurtenissen vanaf het moment van opstaan tot het einde van je werkdag. We werken en functioneren daarbij meer op de ‘automatische piloot’ dan dat we bewuste keuzes maken. Daardoor vermindert het contact met onszelf en onze omgeving, werken we minder effectief en doelgericht en zijn we niet volledig aanwezig waar we werkelijk zijn, in het Nu. Het met aandacht werken draagt daarom sterk bij aan het verbeteren van je functioneren in je werk. Het maakt je effectiever in het gebruik van kennis en vaardigheden, en verhoogt je productiviteit en motivatie.

Naar aandacht in het Nu

In deze vooral ervaringsgerichte training reiken we je verschillende technieken aan om bewuster stil te staan bij jezelf. Zo komt er ruimte voor ontspanning, reflectie en nieuwe inspiratie. Je leert onbewuste, automatische patronen herkennen en terug te keren naar het moment van Nu, met volle aandacht. Het lichaam en de zintuigen spelen hierin een belangrijke rol.

Concrete handvatten

Je leert eenvoudige lichamelijke oefeningen, meditatie-, ademhalings- en ontspanningstechnieken. Zo wordt het contact met het lichaam hersteld, het denken vertraagd en ruimte gemaakt voor rust en reflectie. Via het Levensstijlen Inventarisatie Profiel krijg je inzicht in de levensstijlen die je verhinderen om vol in het leven te staan.

Trainingsopzet

De training wordt voorafgegaan door een uitgebreide intake met een van de Levenskracht Coaches en tevens trainer van het programma. We bespreken je persoonlijke ontwikkelingsvraag, de achtergronden hiervan en je motivatie voor deelname. Tijdens de intake maak je het LSI persoonlijkheidsprofiel van Human Synergetics ® op. Dit profiel geeft direct al inzicht in je functioneren, je denk- en gedragspatronen en overleefstijlen. Vervolgens zijn er twee afzonderlijke trainingsdagen in een kleine groep van 10 à 12 deelnemers.

Leerdoelen

De training is concreet, informeel en brengt je met beide benen stevig op de grond. Je ontvangt een app met thuisoefeningen, zodat de aandachttraining in de werksituatie zelfstandig kan worden voortgezet en geïntegreerd.

  • Effectiever en met meer aandacht besluiten kunnen nemen ter verbetering van je kennis en vaardigheden op je werk
  • Bewuster en met meer aandacht kunnen werken ter verbe¬tering van de werksfeer en werkprestaties en om de kans op uitval in de toekomst te voorkomen of te verminderen
  • Met meer aandacht en mensgerichter contact met col¬lega’s op de werkvloer
  • Effectief en met aandacht om kunnen gaan met zaken als een reorganisatie, hoe je voor te bereiden op een nieuwe werkzame toekomst?
  • Betere resultaatvorming door werken met aandacht en hiermee je vakkennis en vaardigheden te verbreden en op peil te houden
  • Hoe kan ik mijzelf beter en vanuit aandacht presenteren en waarom blokkeer ik dan soms? (tevens met oog op toekomstig beroep na reorganisatie)
  • Hoe verbeter ik met mindfulness mijn werkprestaties zowel individueel als in teams?
  • Hoe pas ik mindfulness toe in stressvolle organisatiege¬beurtenissen (zoals een reorganisatie) en hoe bereid ik mij met aandacht voor op deze veranderingen (bijv. een nieuwe werkzame toekomst)?
  • Welke positieve invloed heeft mindfulnesss op mijn func¬tioneren en kunnen benutten van kennis en vaardigheden en hoe kan ik dit integreren ter verbreding van mijn vak¬kennis en vaardigheden?

Oefeningen en muziek

Listen_on_spotify

Data

Voor de data zie de agenda.

Locatie

De training vindt plaats op het prachtige landgoed van de Drakenburg.

Kosten

Op aanvraag. We maken een onderscheid tussen tarieven voor organisaties en particulieren.
Het overgrote deel van onze trajecten wordt door werkgevers vergoed.

Contact/inschrijving

Wilt u meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op: 06-52 044 211 of info@doorsprong.nl

Brochure

Download hier de brochure voor aanvullende informatie.